Kan en paus rädda ett förhållande?

Kör ditt förhållande på sparlåga och ni har börjat ta varandra för givet istället för att uppskatta och se allt det fantastiska ni såg hos varandra i början av förhållandet? Kanske har ni slutat ligga med varandra och till och med slutat ta på varandra på det där sättet ni brukade? Känner ni er ändå inte redo att ta det där steget att göra slut, kanske finns det en grundläggande kärlek som ni inte är beredda att bara slänga bort. Då kan en paus vara ett alternativ!

En paus kanske ni säger nu och fnyser, det är ju bara ett mildare uttryck för att göra slut, sådant där funkar ju aldrig. Men det är inte sant! En paus kan få er att förstå att ni faktiskt vill vara med varandra, den kan få er att sakna varandra till den grad att ni känner att det är ert förhållande ni vill satsa på. Självklart kan det också slå åt andra hållet, att ni känner att ni faktiskt klarar er utan varandra och att livet utan varandra är rätt kul men då vet ni ju det sedan och kan ta steget att avsluta förhållandet då. Självklart finns risken att en av er inser att den vill satsa medan den andra inser att livet på andra sidan var rätt mycket roligare. Men ärligt talat så är det kanske värt den risken istället för att leva resten av livet i tristess där ni tar varandra för givet men ändå inte vill göra slut.

Rädda ett förhållande

Jag har själv haft en paus i ett förhållande som var lite struligt, vi var ifrån varandra i en månad och det var en fruktansvärt jobbig månad men när den var över visste vi båda två att det var varandra vi ville ha och förhållandet blev långt mycket bättre efter pausen än vad det var innan. Så jag kan definitivt rekommendera en paus! När vi skulle ha denna paus var det många som trodde att vi skulle göra slut, att vi bara inte vågade, men det var ju inte alls det som var vår tanke. Så våga se utanför boxen och prova något nytt!

Självklart kan det vara en bra idé att sätta upp lite gemensamma förhållningsregler under denna paus, bor ni ihop så får ni lösa så ni bor på olika håll under pausen, brukar ni alltid gå till samma uteställen får ni dela upp dessa mellan er, för att springa på varandra på fyllan under pausen är aldrig en bra idé. Själv bestämde jag med min dåvarande partner att vi inte skulle ses eller höras på exakt en månad, inte ett endaste sms. Vi sa också att man inte fick göra något med någon annan men vill man ha den möjligheten så är det inget som säger att det inte skulle funka lika bra (så länge man skyddar sig och kanske håller sig utanför den närmsta vänskapskretsen). Det är ett bra läge att få en specifik person ur huvudet (eller kanske inse att det är den man vill satsa på), experimentera med saker man inte kan göra med sin partner, t ex att ha sex med någon av annat kön än din partner.

Sätt en tidsram på det hela och bestäm hur och var ni skall träffas när pausen är över för att diskutera igenom hur ni skall förhålla er till framtiden. Bestämmer ni er för att ha en helt öppen paus där man får vara med andra om man vill kan ni också ha med i reglerna att det som händer under pausen det stannar där, det är inget ni skall älta runt i om ni väljer att fortsätta tillsammans.

Vad har du att förlora? Ja, ditt förhållande såklart, men du har också ett förnyat förhållande som du faktiskt vill vara i på alla plan att vinna!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *