9 saker som människor i starka parförhållanden kommer ihåg att göra

 

Har inte de flesta av oss har träffat ett par någon gång i livet där du genast kunde känna att dessa två hörde ihop och att ingenting kunde skilja dem åt? Och har inte också de flesta av oss träffat paret som tillhörde den motsatta ytterligheten: Där det är mycket svårt att se hur de två ens hade funnit varandra och – för den delen – skulle kunna vara tillsammans under en lång tid.

 

Vad är det som skapar skillnaden? Den bestämde sig ett antal amerikanska experter för att undersöka. Därför talade de med ett stort antal människor, som alla är i starka, kärleksfulla och långvariga relationer för att se om de kunde hitta något som de gjorde, och vad det var som gjorde deras relation så stark. Och de hittade faktiskt någonting, skriver webbplatsen Prevention.com. Här är de nio saker som experterna kunde se att människor med starka relationer, alltid kommer ihåg att göra:

 

  1. Släpp den fasta flickvänskvällen

Vi hör ofta om hur viktigt det är att ha en pojkvän kväll, där vi är bara oss själva utan barn och allehanda andra skyldigheter. Men det är inte alltid en ovillkorligt bra idé, säger sociologen Arthur Aron.

– Vad vi upplever hos fungerande par är att de inte har en stadig pojkvän-kväll i kalendern. För som med alla andra bestämda saker, blir det en vana och därmed lite tråkigt. Det är fortfarande viktigt att prioritera tid med varandra, men tänk på att göra olika saker vid olika angivna tider, så ni inte alltid hamnar på samma restaurang varannan torsdag kväll. Utmana varandra och prova några saker som är nya för er båda. Det är den sortens saker som hjälper till att binda ihop en relation tillsammans.

 

 2. Skratta med varandra 

Det kan mycket väl vara så att de omkring dig (särskilt om du har tonåriga barn) tycker att ni är för pinsamma när ni bägge bryter ihop av skratt över något som hände när ni var yngre, men ni skall göra det ändå.- När folk skrattar tillsammans över gemensamma saker så backar de upp varandras upplevelser, säger författaren Doris Bazzini, och fortsätter:- Interna skämt, gamla smeknamn och mer saker av det slag som bara ni två som förstår, bidrar till att stärka banden mellan er.

förhållande

3. Kom ihåg denna fråga varje dag 

Det kanske låter som en klyscha, men något så enkelt som att varje dag fråga den andra hur hens dag har gått, kan betyda allt för relationen.- Den lilla pratstunden om hur dagen har varit, och kanske ett litet skratt om de bra saker som hänt under dagen, kan verkligen förbättra en relation, säger psykologen Angela Hicks. Hennes forskning visar att par som varje dag talar om varandras erfarenheter, vaknar både gladare och med en större känsla av sammanhållning

 

4. Tänk på att det är okej att vara irriterade på varandra 

Om du har haft en period där du har varit irriterad med din partner – och vice versa – så ska du inte nödvändigtvis ta det som ett tecken på att ni växer ifrån varandra. I själva verket är det tvärtom.- Om ni ibland blir irriterade på varandra, då är det nästan alltid ett tecken på att ni har en bra relation där man inte är på väg att glida isär, säger författaren och Ph.D. Kira Birditt, och fortsätter:- Det betyder att du är bekväm med att komma med att vara dig själv och är inte rädd för att uttrycka dig för din partner.Om irritationen, däremot går vidare till att bli permanent, och ni börjar kalla varandra namn eller gräla hela tiden, då kan det mycket väl vara så att ni är på väg in i ett problem som ni borde ha tagit hand om innan det utvecklades av sig självt.

 

5. Se till att era gräl är bra gräl 

Praktiskt taget varje par grälar, men skillnaden mellan bra gräl och dåliga gräl handlar om valet av ord du använder när ni är oense.En undersökning av 154 par visade att om man använder orden “vi, oss och vår” snarare än “min, jag och min” så avslutas oftare gräl på ett bra sätt.- Det handlar om att genom att använda deltagande ord skapa en teamkänsla. Det signalerar att du står tillsammans som ett par och inte utesluter varandra, säger mannen bakom studien, Benjamin Seider.

 

6. Tänk på att fira varandras framgångar 

Kommer du ihåg att le och säga grattis om din partner kommer hem och har blivit befordrad, har lovordats för gott arbete eller har uppnått ett bra resultat i sin sport? Om du gör det, då är du på rätt väg, visar en studie av UCLA företag. Eftersom hur vi reagerar på vår partners framgångar tas emot starkare och blir därmed viktigare än hur vi hanterar varandras kriser.

 

7. Kom ihåg att lyssna efter 

Det är alltid män som anklagas för att inte lyssna noga, men vi måste vara helt ärliga, vi kvinnor är inte heller alltid så bra på det. Men det är viktigt att lyssna på vår partner. De relationer som varar längst är de relationer där man visar intresse och empati för varandra. Parterapeuten Harville Hendrix har därför dessa tre tips för att bli en bättre lyssnare: Läs varandra, avbryt inte och sätta er in i varandras känslor. 8. Bli vän med din partners vänner – Att vara en del av din partners nätverk är nästan en lika viktig del av en bra relation, som att ha en bra relation med din partners familj, säger professor Kenneth Leonard. Ju bättre och starkare relation du har med din partners vänner, desto bättre blir din och din partners relation. 9. Tänk på att vara romantiska tillsammans Intimitet och romantik hänger inte nödvändigtvis ihop med ett aktivt sexliv, men ju mer ni kan vara nära och intima tillsammans, desto bättre är det för din relation.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *